O radu i postignutim rezultatima rada Agencije za certificiranje halal kvalitete govorio je direktor Agencije, dok je o knjizi govorio prof. dr. Midhat Jašić te izdvojio jednu od važnijih poruka knjige:
“Ramazanski post obavezno uključuje balansiranu prehranu. To podrazumjeva primjereno konzumiranje hrane biljnog i animalnog porijekla. Kod planiranja obroka vodi se računa o kriteriju raznolikosti, jer jednolična prehrana, čak i za vrijeme ramazana, može štetiti zdravlju.
Izuzetno je važno planirati obroke koji sadrže preporučene količine proteina, ugljičnih hidrata i lipida, te posebno vitamina i minerala, te drugih važnih bioloških aktivnih komponenti. “
Promociji su prisustvovali studenti Mreže mladih MIZ Tuzla i džematlije Mejdanske džamije koji su iskazali svoje zadovoljstvo što su imali priliku da čuju korisne informacije o halalu i prehrani tokom ramazanskog posta.
Ramazanski post doprinosi duhovnom, psihičkom, fizičkom i društvenom razvoju pojedinca i društva u cjelini.