Muftija Kudić razgovarao sa predstavnicima Agencije

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa direktorom Agencije za certitificiranje halal kvalitete dr. Damira Alihodžić i njegovim saradnicima. Muftija Kudić je čestitao dr. Alihodžiću odbranu doktorske disertacije koju je proteklog mjeseca odbranio na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, te…

Organizirana edukacija za kompaniju Pestrid doo Bilje

U prostorijama Agencije za certificiranje halal kvalitete u periodu 09. - 10. januar 2023. godine organizirana je edukacija za konsultante halal kvalitete za kompaniju Pestrid doo Bilje. Cilj edukacije je bio osposobiti osoblje kompanije za pružanje usluga kompanijama koje implementiraju…

Održan radni sastanak sa Agencijom iz Novog Pazara

U dvodnevnoj radnoj posjeti Agenciji za certificiranje halal kvalitete boravili su predstavnici Agencije za sertificiranje halal kvaliteta iz Novog Pazara. Radni sastanak je upriličen u povodu promjene  u rukovodstvu Agencije za sertificiranje halal kvaliteta iz Novog Pazara. Naime, nedavno je…

Restoran „Troglava“ halal certificiran

Agencija za certificiranje halal kvalitete u utorak, 13. decembra 2022. godine, svečano je dodjelila certifikat za restoran „Troglava“ koji posluje u sklopu Ski centra Kolašin 1600. Restoran Troglava je ispunio halal zahtjeve iz kategorije „Halal Friendly“  koja označava pripremu i…

Rezultati naučnog rada dr. Alihodžića važan doprinos u sistemu sigurnosti hrane i zaštite zdravlja potrošača

Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli je u subotu, 3. 12. 2022. godine, doktorsku disertaciju o temi "Validacija brzih kvalitativnih testova u analizi kvaliteta i porijekla hrane" odbranio Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete. Težište i značaj istraživanja…

Damir Alihodžić odbranio doktorsku disertaciju

Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, danas je odbranio doktorsku disertaciju na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli (UNTZ). Tema doktorske disertacije bila je "Validacija brzih kvalitativnih testova u analizi kvaliteta i porijekla hrane".