Brčko: Održan Seminar O Halalu

Brčko: Održan Seminar O Halalu

U srijedu, 16. septembra 2015. godine, u prostorijama Islahijeta u Brčkom održan prvi seminar na temu „Upoznavanja o prednostima halal certifikata“. Seminar je prvenstveno bio namijenjen poslovnim i privrednim subjektima koji razvijaju svoje proizvode i baziraju svoje poslovanje na tome.

 

Na seminaru je bio prisutan i šef Odjeljenja za privredni razvoj, kulturu i sport Brčko Distrikt, gospodin Damir Bulečvić koji se na početku seminara ukratko obratio prisutnima zaželjevši uspješnu prezentaciju kao i dobrodošlicu gostima iz Agencije za certificiranje halal kvalitete Bosne i Hercegovine.

Na seminaru je govorio Valdet Peštalić trener/konsultant s dugogodišnjim iskustvom u oblasti organizacionog i institucionalnog menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima, nenasilne komunikacije, te direktor Agencije Amir Sakić. Prezentacija je trajala sat ipo prisutni su bili zainteresovani za izlaganja i dosta toga su novog čuli te na kraju imali priliku postavit i pitanja na ovu temu.

Na seminaru su bili izloženi proizvodi Klasa, Voćara, Vispaka, Agrokomerca kao i Bio Remixa iz Brčkog koji su bili ponuđeni za degustaciju. Halal je značajan za muslimane kao i druge korisnike jer nudi čistu, zdravu i nepatvorenu ishranu te reguliše i upotrebu kozmetike, lijekova i drugog što je veoma značajno za zdravlje ljudi. Izlagači su tokom seminara prezentirali halal standarde, procedure, labaratorijske nalaze, edukaciju, certificiranje kao i halal industriju te objasnili sve pojedinosti vezane za njih.

Organizator seminara je bio d.o.o.“Bio Remix“ iz Brčkog.

(dzematrahic.ba)