Kompanije iz Srbije najavile dolazak  na Sarajevo Halal Fair 2018

Kompanije iz Srbije najavile dolazak na Sarajevo Halal Fair 2018

Međunarodni sajam halal industrije „Sarajevo Halal Fair“ (SHF) 2018, koji će se od 27. do 29. septembra održati u bh. prijestolnici, predstavljen je ovih dana u Srbiji. Članovi koordinacionog tima SHF-a Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke  i Azra Čolić u saradnji sa  Agencijom zacertificiranje halal kvaliteta iz BiH i Agencijom za halal certificiranje iz Srbije  održali su niz sastanaka u ovoj zemlji u cilju promocije ovog jedinstvenog događaja u Jugoistočnoj Evropi.

 „Veoma smo zadovoljni ovom posjetom. Imali smo priliku susresti se sa rukovodećim ljudima iz kompanija “Mini Pani”, “Somboled”, “Yuhor”, “Zlatiborac”, “Vital” i “Medela” i svi su izrazili interes za dolazak na Sarajevo halal sajam.  SHF je odlična platforma za uvezivanje kupaca i distributera iz zemalja Istoka sa kompanijama iz regiona koje imaju potencijal da ponude halal proizvode“, izjavio je nakon posjete Amel Kovačević. On je dodao da se očekuje dolazak poslovnih ljudi iz halal industrije iz Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, zemalja Europske Unije i drugih velikih tržišta.

Sarajevo Halal Fair (SHF) okupit će na jednom mjestu halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta, a više informacija o sajmu, te kako rezervirati izložbeni prostor i prijaviti se za učešće dostupno je putem web stranice:  http://www.sarajevohalalfair.com.