Balkan Travel Services - novi halal tour operator u BiH

Uspješno implementiranje zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata okončala je turistička agencija Balkan Travel Sevices doo Mostar.   Turističkoj agenciji Balkan Travel Services uručen je certifikat iz kategorije Halal Friendly za pripremu i implementaciju turističkih…

Organizirana edukacija auditora halal kvalitete

Agencija za certificiranje halal kvalitete je u subotu 09. marta 2019. godine, organizirala jednodnevnu edukaciju za auditore halal kvalitete. Edukaciji, koja je organizirana u prostorijama Centara za lično i profesionalno usavršavanje u Sarajevu, prisustvovalo je 40 auditora halal kvalitete.  

Islamska vjerska zajednica Austrije u posjeti Agenciji

Dana, 19. februara 2019. godine, Agenciju za certificiranje halal kvalitete posjetila je delegacija Islamske vjerske zajednice Austrije (IGGO) koju je predvodio predsjednik gospodin Umit Vural.  Delegaciju je primio direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić i predsjednik Upravnog odbora Agencije, mr. Ahmed…

BBI VIP Business Club u Travniku: Jačanje ekonomije i proizvodnje u SBK

U Travniku je jučer održan okrugli sto na temu “Drvoprerada, poljoprivreda i prehrambena industrija kao glavne razvojne grane regije SBK“. Ovo je još jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji je cilj razvoj…

Službena posjeta Upravi za vjerske poslove IZ u BiH

U petak, 01. februara 2019. godine, predstavnici Agencije za certficiranje halal kvalitete boravili su u službenoj posjeti Upravi za vjerske poslove Islamske zajednice u BiH. Tom prilikom, direktor Agencije, mr.sc. Damir Alihodžić i gospodin Valdet Peštalić, šef odjela za edukaciju…

Turisti u BiH sve više traže halal objekte i usluge

Kako je Hadžić kazao za Faktor, uvjeti koje turističko-ugostiteljski objekti trebaju ispuniti definirani su Halal standardom i Vodičem za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata, a koji se primarno odnose na smještaj, pripremu i posluživanje hrane u objektima Kako se broj turista…