Predstavnici Instituta za društvena i religijska istraživanja posjetili Agenciju

Predstavnici Instituta za društvena i religijska istraživanja posjetili Agenciju

Agenciju za certificiranje halal kvalitete danas, 20. januara 2023. godine, posjetli su dr. Šefko Sulejmanović, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja i Emir Šečić, sekretar Instituta. Delagaciju je ugostio direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete, dr. Damir Alihodžić. Posjeta je upriličena u povodu ponovnog izbora dr. Damira Alihodžića, na poziciju direktora Agencije.  

Direktor Instituta, dr. Šefko Sulejmanović je čestitao direktoru Agencije na ponovnom izboru te zaželio puno uspjeha u budućem radu.  Tom prilikom direktoru Agencije uručena je prigodna hedija.

Direktor Agencije je predstavio rad i dosadašnje rezultate Agencije u procesu halal certificiranja proizvoda i usluga. Razgovarano je i o budućim projektima i planovima koje Agencija realizira, među kojima je posebno značajna rekonstrukcija objekta u kojem Agencija radi. Osoblje Agencije je gostima prezentiralo kompletan sistem halal certificiranja, kontrole i nadzora koji obuhvataju certifikacijske, najavljene i nenajavljene audite i uzorkovanje proizvoda i sirovina.

Iskazana je obostrana zainteresiranost za saradnjom u aktivnostima od zajedničkog interesa.