Delegacija Behram-begove medrese posjetila Agenciju

Delegacija Behram-begove medrese posjetila Agenciju

Danas, 23. septembra 2022. godine, Agenciju za certificiranje halal kvalitete posjetili su predstavnici Behram-begove medrese iz Tuzle. Delegaciju koju su činili dr. Ahmed Hatunić, direktor medrese, mr. Fuad Imširović, pomoćnik direktora za nastavu, Mehmedalija Čandić, upravnik medrese i Sevret Mehmedćehajić, sekretar medrese ugostili su direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić i uposlenici.

Posjeta je upriličena u povodu obilježavanja „Dana halala“ koji se veže za datum 22. septembar 2006. godine kada su dodjeljeni prvi halal certifikati na području Jugoistočne Europe.

Nakon upoznavanja sa radom Agencije i procedurom halal certificiranja, nadzora i kontrole, prisutnima su prezentirani budući razvojni projekti Agencije.

Direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić se zahvalio delegaciji na posjeti i dosadašnjoj uspješnoj suradnji ove dvije institucije.

„U ime učenika i profesora JU Behram-begove medrese primite iskrene čestitke povodom „Dana halala”. Agenciju doživljavamo kao ustanovu muslimana iz cijele Bosne i Hercegovine, koja ima vrlo važnu ulogu u formiranju navika za zdraviji i sadržajniji život. U njoj vidimo iskrenog prijatelja naše škole, jer se naši učenici mogu informirati i uputiti na sve ono što Agencija svojim ukupnim angažmanom označava kao halal. Želimo vam mnogo uspjeha u budućem radu” rekao je direktor Behram-begove medrese, dr. Ahmed Hatunić.