Glavni imami MIZ Tuzla, Kladanj i Modriča posjetili Agenciju

Glavni imami MIZ Tuzla, Kladanj i Modriča posjetili Agenciju

U povodu obilježavanja „Dana halala“, jučer, 20. septembra 2022. godine, Agenciju za certificiranje halal kvalitete posjetili su glavni imami i predsjednici Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Kladanj i Modriča. Delegaciju je ugostio direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić i uposlenici Agencije.

Prisutnima je prezentiran sistem halal certificiranja, nadzora i kontrole halal proizvoda i usluga. Također, predstavljen je dosadašnji rad i postignuti rezultati u poslovima halal certificiranja i standardizacije. Razgovarano je i o budućim razvojnim projektima Agencije.

„Zahvaljujem vam se na pozivu da posjetimo Agenciju u povodu obilježvanja „Dana halala“. Želim vam čestitati na svim postignućima u proteklih deceniju i po. U dosadašnjem radu postavili ste visoke profesionalne standarde poslovanja. Poznato mi je da ste razvili široku mrežu kooperanta u Bosnia i Hercegovini i zemljama okruženja, a upoznat sam i sa time da ste uspostavilii razvili kvalitetnu inozemnu saradnju sa institucijma u sektoru halala šrirom svijeta. Vaši rezultati su za svaku pohvalu i poštovanje. Djelatnost Agencije je od nemjerljivog značaja za muslimane i njihovu kulturu ishrane, ali je istovremeno od velikog značaja za dio industrije koja nastoji ispuniti očekivanja kupaca muslimana u pogledu proizvodnje halal proizvoda. Tako da je vaš doprinos višestruko značajan. Žeim vam mnogo uspjeha i u budućem radi i da realizirate sve vaše planove“ rekao je dr. Amir Karić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.