Edukacija iz oblasti standarda za aditive OIC/SMIIC 24:2020

Edukacija iz oblasti standarda za aditive OIC/SMIIC 24:2020

Institut za standarde i metrologiju Organizacije islamske kooperacije organizirao je edukaciju iz oblasti standarda za aditive -  OIC/SMIIC 24:2020 Opšti zahtjevi za prehrambene aditive i druge dodane hemikalije u halal hrani.  Edukacija je trajala od 16. do 18. augusta 2022. a predavanja su bila na engleskom jeziku.

Ovo je bila peta edukacija u oblasti halal standardizacije koju organizira Generalni sekretarijat SMIIC-a, kojoj je prisustvovalo  53 učesnika iz država članica SMIIC-a, sa  ciljem da se predstave osnovne informacije i zahtjevi OIC/SMIIC 24:2020.

Program obuke je uključivao: zahtjeve za prehrambene aditive i druge dodane hemikalije, posebni zahtjevi za arome, označavanje i evaluacijski test.

Predstavnici Agencije za certificiranje halal kvalitete redovno učestvuju u edukacijama koje organizra SMIIC/OIC s ciljem praćenja savremenih trendova iz oblasti halala i usavršavanja uposlenika i saradnika. Edukaciju iz oblasti standarda za aditive -  OIC/SMIIC 24:2020 Opšti zahtjevi za prehrambene aditive i druge dodane hemikalije u halal hrani uspješno su položili dr. Mirsad Arnautalić, Vildana Džafić i Meliha Hadžić.