Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji posjetila Agenciju

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji posjetila Agenciju

Agenciju za certificiranje halal kvalitete danas su posjetili predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji. Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji boravila je u radnoj posjeti Muftijstvu tuzlanskom, tokom koje su muftija tuzlanski, dr. Vahid Fazlović i muftija slovenački, mr. Nevzet Porić sa saradnicima posjetili Agenciju.

Direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić je predstavio dosadašnji rad i postignute rezultate Agencije te buduće razvojne projekte, među kojima je posebno značajna rekonstrukcija objekta u kojem Agencija radi i u kojem će biti smještena savremena laboratorija.

Muftija Fazlović je istakao važnost rada i djelovanja Agencije, kako u našoj zemlji tako i na međunarodnom planu, te iskazao podršku daljem razvoju ove ustanove i realizaciji planiranih projekata.

Muftija Porić je istakao da Mešihat u Sloveniji provodi aktivnosti halal certificiranja kompanija koje su pretežno izvozno orjentirane.

Tokom posjete zaključeno je da postoji potreba i mogućnost za intenzivnijom saradnjom Agencije i Mešihata Islamske zajednice u Slovenije u oblasti halal standardizacije.