Agencija i Serunai potpisali memorandum o razumijavnju

Agencija i Serunai potpisali memorandum o razumijavnju

Agencija za certificiranje halal kvalitete, na nedavno održanom Global Halal Summit 2019, potpisala je memorandum o razumijevanju sa kompanijom Serunai Commerce Sdn Bhd iz Malezije. Global Halal Summit 2019 organiziran je u periodu od 01. do 06. aprila 2019. godine u Kuala Lumpuru, Malezija.

Memorandum o razumijevanju potpisali su direktorica Serunai Commerce Sdn Bhd, gospodja Amnah Shaari i direktor Argencije, gospodin Damir Alihodžić uz prisustvo direktora JAKIM-a, gospodin Dato Dr. Sirajuddin Suhaimee.

Kompanija Serunai Commerce Sdn Bhd se bavi prikupljanjem podataka o halal proizvodima i uslugama halal certifikacijskih tijela koja su registrirana i priznata kod JAKIM-a  - vrhovnog autoriteta za pitanja halala u Maleziji. Podaci o halal certificiranim proizvodima i uslugama se objavljuju u aplikaciji za mobilne uređaje pod nazivom Halal Verify. Pored ovoga, kompanija se bavi istraživanjem tržišta i halal certificiranjem.

Potpisivanjem memorandum o razumijevanju između ove dvije institucije bit će omogućeno uvrštavanje podataka o halal certificiranim proizvodima i uslugama sa područja djelovanja Agencije za certificiranje halal kvalitete u aplikaciju Halal Verify. Također, na ovaj način halal certificiranim proizvođačima bit će omogućena dodatna promocija njihovih proizvoda i usluga.

Pored ove aplikacije, Halal bazar aplikacija sadrži sve halal certificirane proizvođače sa područja djelovanja Agencije. Trenutno u bazi aplikacije se nalazi preko 8000 halal proizvoda.