Održan sastanak sa generalnim sekretarom ICCD-a

Održan sastanak sa generalnim sekretarom ICCD-a

Jučer, 21. maja 2024. godine, direktor Agencije, dr. Damir Alihodžić održao je sastanak sa generalnim sekretarom Islamske komore za trgovinu i razvoj (ICCD) Youssufom Hassan Khalawijem. Sastanku su prisustvovali Amir Sakić, član Upravnog odbora Agencije i Haris Mujić, stručni saradnik za muslimanski svijet u Rijasetu. Sastanak je održan u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Direktor Alihodžić je u razgovoru predstavio rad i postignute rezultate i uspjehe Agencije na domaćem i međunarodnom nivou. Također, razgovarano je o planovima i projektima koji su od značaja za rad i razvoj Agencije. 

Gospodin Khalawi je predstavio rad Islamske komore za trgovinu i razvoj (ICCD), te institucije u okviru ICCD-a i događaje kao što je Meka halal forum koji je organiziran u januaru ove godine. Također, istakao je veći angažman Islamske komore za trgovinu i razvoj u budućim događajima u oblasti halal industrije.   

Na sastanku je dogovorena buduća saradnja između Agencije za certificiranje halal kvalitete i Islamske komore za trgovinu i razvoj (ICCD) u organiziranju evenata od zajedničkog interesa iz oblasti halal industrije.