Halal certificirani brendovi Plazma i Wellness kompanije Bambi

Halal certificirani brendovi Plazma i Wellness kompanije Bambi

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da je kompanija Bambi AD Požarevac uspješno okončala proces implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2023 u proizvodnim pogonima. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju kakaa, čokolade i konditorski proizvoda.

Auditom halal kvalitete, održanim u proizvodnim pogonima kompanije, utvrđeno je da su ispunjeni zahtjevi Halal standarda te da se kompaniji može dodjeli halal certifikat za 19 halal proizvoda brendova Plazma i Wellness.

„Halal certifikat ističe opredjeljenost kompanije za ispunjavanje zahtjeva halal potrošača te daje dodatno povjerenje potrošačima koji zahtjevaju halal proizvode. Čestitamo kompaniji Bambi na uspješnom okončanju postupka halal certificiranja, koji je ujedno proširio ukupnu paletu halal proizvoda sa prepoznatljivim brendovima Plazma i Wellness. Vjerujemo da će halal certifika biti od koristi potrošačima i kompaniji “ rekao je direktor Agencije, dr. Damir Alihodžić.

„Kompanija Bambi je od fabrike dečjeg keksa sa godišnjom proizvodnjom od 167 tona, izrasla je u jednog od vodećih konditora u regionu čija je dnevna proizvodnja gotovo ekvivalentna onoj koja je pre pola veka beležena za godinu dana. U brendovima poput Plazma i Wellness stoji vrhunski kvalitet i neprikosnoveni ukus u kom uživaju potrošači na četiri kontinenta i u više od 20 zemalja širom sveta. Ponosni smo na sertifikate poput Halala, jer to potvrda da se svakodnevno brinemo da kvalitet naših proizvoda bude na najvišem nivou i da se pridržavamo brojnih globalnih standarda kvaliteta, kontinuirano vodeći računa o potrebama naših potrošača“, ističe Dragan Stajković, generalni direktor kompanije Bambi.

Lista halal certificiranih proizvoda kompanije Bambi AD Požarevac dostupni su na stranici Agencije i aplikaciji Halal bazar.