Halal certifikat za Lactalisovu mljekaru Inmer

Halal certifikat za Lactalisovu mljekaru Inmer

Nakon uspješnog procesa certificiranja, mljekara Inmer koja posluje u okviru Lactalis grupe kao lider u mliječnoj industriji svoje proizvode je okitila Halal oznakom, kojom se potvrđuje implementacija halal standarda u procesima pripreme, proizvodnje i skladištenje roba. Halal standard je pored standardnih testova kvalitete još jedan bitan dokaz kvalitetnog i sigurnog proizvoda.

"Ovo je još jedna potvrda naše posvećenosti da na tržište BiH i regiona plasiramo proizvode vrhunske kvalitete. Briga o kvaliteti uvijek je u fokusu našeg rada koji uključuje održavanje visokih standarda proizvodnje, distribucije i plasmana Lactalisovih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Halal certifikacija je doprinos našoj viziji da pružimo mliječnu perfekciju svim generacijama, uz društveno odgovoran rast i razvoj", poručuju iz Lactalisove mljekare Inmer.

Halal certifikat je dokument kojim se potvrđuje usaglašenost proizvoda/usluga sa zahtjevima Halal standarda. Proces certificiranja za Halal standard uključuje stroge smjernice i inspekcije koje provode ovlaštene agencije ili organizacije specijalizirane za Halal certifikaciju. U Bosni i Hercegovini to je Agencija za certificiranje Halal kvalitete.

Mljekara Inmer je uspješno odgovorila na sve zahtjeve Agencije, te sad uz prethodno obavljene certifikacije i standarde, kao što su ISO 9001, ISO 14001, HACCP i IFS food, novim Halal certifikatom daju do znanja kupcima u BiH i šire da se misli na njihove zahtjeve i potrebe. Sigurnost, kvaliteta hrane, kao i zadovoljstvo naših kupaca ostaju na prvom mjestu za Lactalis.

Halal certifikat pruža dodatno povjerenje potrošačima koji traže Halal proizvode, ističući posvećenost kompanije visokim standardima kvalitete.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje od svojih 1.500 kooperanata - domaćih farmera. Kompanija Lactalis osnovana je prije 90 godina u Francuskoj i poznata je po svojim brendovima Dukat, Domaće blago, Président, Galbani, Alpsko mleko, Parmalat koje proizvodi ili distribuira na tržištu Bosne i Hercegovine.

(akta.ba)