Konferencija o halal turizmu u Konyi

Konferencija o halal turizmu u Konyi

Konferencija će se održat  od 03.-05. maja 2016., a certificirani halal hoteli  ostvaruju posebne pogodnosti. Turska je imenovana za ovogodišnjeg domaćina najvećeg međunarodnog skupa na temu halal turizma - sektora koji vrijedi 145 milijardi USD.  Halal turizamje tržište sa trenutno najvećim potencijalom rasta u sektoru turizma.

 

Vlada republike Turske i Ministarstvo turizma su zatražili odgodu konferencije, koja je prvobitno bila zakazana za mart, do maja 2016. godine. Turska je u stanju pripravnosti zbog posljednjih napada u Ankari i Istanbulu a s obzirom da na konferenciji prisustvuju visoko pozicionirani uzvanici, Ministarstvo turizma želi osigurati da nemili događaji ne utječu na konferenciju i sudionike ni na koji način.

Republika Turska ima razvijenu strategiju vezanu za halal turizam te je Ministarstvo turizma preuzelo punu kontrolu nad uspjehom konferencije. Kao rezultat toga odlučili su promjeniti lokaciju održavanja događaja u grad Konyu zbog njegove povijesti i bogate veze sa islamskom kulturom i tradicijom. Promjena datuma i mjesta izvršena je kako bi se osigurala svim sudionicima maksimalna korist koju će polučiti konferencija, te kako bi se stekla prilika za razvoj čvrstih poslovnih veza u optimalnom okruženju.

Poslovna prilika na novom i gotovo netaknutom tržištu

Naime, halal tržište razvija se brže od svjetskog prosjeka razvoja turizma, pokazalo je istraživanje CrescentRatinga, kompanije koja se bavi halal- friendly putovanjima, i kartičarske kuće MasterCarda, objavljeno u ožujku 2015. godine. Tako je prošle godine vrijednost spomenutog tržišta bilo oko 145 mlrd dolara, dok se procjenjuje da će do 2020. godine vrijednost spomenutog tržišta narasti na 200 mlrd dolara.

   

   

Izvor: MasterCard-CrescentRating Global Muslim Travel Index 2015

 

Halal kvalitetu može potvrđivati Islamska zajednica i ured za certificiranje.  Pogledajte više o Halal online tržištu

Veliki broj vodećih svjetskih stručnjaka su već potvrdili svoj dolazak na ovaj događaj, uključujući Simon Coombs - predsjednik i izvršni direktor Shaza hotela, Fazal Bahardeen - izvršni direktor Crescent Rating-a i HalalTrip-a, dr. Jonathan AJ Wilson - direktor programa i Faisal Masood - osnivač i predsjednik Konzorcija američkih muslimanskih potrošača.

 

Perspektiva Bosne i Hercegovine u halal turizmu je ogromna ali u isto vrijeme i nedovoljno iskorištena pa je stoga ova konferencija izvanredna prilika da se poslovne prilike poput ove maksimalno iskoriste. Više o ovome  mozete saznati vise ovdje. Također pogledajte svjetske primjere halal hotela....

 

Svi upiti o konferenciji mogu se poslati na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili pozivom  na broj: +387 33 978-788

Više o samoj konferenciji možete pogledati na Halal Tourism Conference
Osigurani su posebni popusti i pogodonosti za sve saradnike Agencije za certificiranje halal kvalitete.