Hotelu Krone uručen certifikat za halal hotel

Hotelu Krone uručen certifikat za halal hotel

Dana, 20. februara 2018. godine, Agencija za certificiranje halal kvalitete u suradnji sa menadžmentom Hotela Krone Sarajevo upriličila je svečanu dodjelu certifikata za halal hotel. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Hotela Krone Sarajevo i Agencije za certificiranje halal kvalitete. Svečanost je organizirana u prostorijama hotela.

Hotel Krone ispunio je zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata iz kategorije HALAL HOTEL, što označava da su sve usluge i sadržaji koje nudi hotel prilagođeni zahtjevima halal konzumenata. U objektu se ne poslužuje alkohol, nema kockarnice, noćnog kluba niti drugih ne halal sadržaja.

Direktor Agencije, gospodin Amir Sakić je uručio certifikat direktoru Hotela Krone, gospodinu Samiru Džaferoviću.

„Danas je bh. halal turistička ponuda bogatija za novi objekat koji je uspješno okončao proces halal certificiranja. Dodjeljujemo četvrti certifikat iz kategorije Halal Hotela koji su svoju cjelokupnu ponudu prilagodili potrebama halal potrošača. Raduje nas da je Hotel Krone prepoznao značaj halal certificiranja te da će i halal potrošači prepoznati kvalitet usluga i sadržaja koje ovaj hotel ima u ponudi“ rekao je direktor Agencije, Amir Sakić.

„Od samog osnivanja i početka rada Heritage Hotel Krone radi na principima Halal koncepta. Tako da je dobivanje Halal certifikata kruna i potvrda našeg dosadašnjeg truda i rada, za koje se iskreno nadamo i očekujemo da će naši gosti i naša klijentela prepoznati“ rekao je direktor Hotela Krone, gospodin Samir Džaferović.