„Hotel Pirg“ halal certificirao dio usluga prema zahtjevima halal standarda

„Hotel Pirg“ halal certificirao dio usluga prema zahtjevima halal standarda

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da je „Hotel Pirg“ iz Bijeljine uspješno okončao proces halal certificiranja po zahtjevima Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljih objekata. Hotelu Pirg, koji posluje u sklopu Etno Sela Stanišić, dodjeljen je certifikat za kategoriju „Halal Friendly“ koji se dodjeljuje za turističko-ugostiteljske objekate. Kategorija „Halal Friendly“ označava objekte u kojima je moguće na zahtjev/upit prilagoditi usluge smještaja i pripreme i posluživanja jela u skladu sa zahtjevima Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata.

 

„Certificiranjem Hotela Pirg proširena je ponuda halal turističkih i ugostiteljskih objekata na području Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da Hotel Pirg nema u stalnoj ponudi halal restoranske usluge i smještaj, za korštenje istih obavezna je prethodna najava na recepciji hotela“ – rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić.  

 

„Uzimjući u obzir ukupnu turističku ponudu koju nudimo, željeli smo da dio naših usluga prilagodimo zahtjevima halala i  halal turista. U posljednje vrijeme imamo sve veći broj turista koji iskazuju interes za usluge našeg Etno Sela a koji imaju specifične zahtjeve vezano za hranu i smještaj. Zbog toga smo se opredjelili za implementaciju zahtjeva Halal standarda u Hotelu Pirg za kategoriju „Halal Friendly““ – izjavila  je  gospođa Sanja Stanišić, zamjenik direktora.

Sve zainteresirane grupe koje žele da koriste halal usluge Hotela Pirg iz Bijeljine, mogu to ostvariti putem kontakta 055 350 306/055 350 309 ili emaila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..