Halal certificirani restorani Starby

Halal certificirani restorani Starby

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da su halal certificirani restorani kompanije Starby doo Doboj Jug. Halal certificiranjem obuhvaćeni su objekti u Tešnju i Doboj Jugu. Restorani Starby ispunili su zahtjeve Halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata za kategoriju „Halal restoran“.

 „Ovom kategorijom označavamo objekte u kojima se priprema i poslužuje samo halal hrana, i u kojima u ponudi nema alkohola. Sva jela obuhvaćena halal certificiranjem, njihov sirovinski sastav provjerili su auditori Agencije prilikom halal certifikacijskog audita“ – rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić.   

 

„Halal certifikatom naših objekata i kuhinja smo potvrdili da su svi proizvodi iz naše kuhinje u skladu sa Halal standardom. Sve sirovine koje koristimo u pripremi naših jela su provjerene, i sve zadovoljavaju standarde halal kvalitete. Za nas je početak ovog mubarek mjeseca Ramazana poseban, jer smo na našoj regiji prvi koji imamo Halal certifikat za naše kuhinje i objekte.“ – izjavili su iz kompanije Starby.