Euro Meat d.o.o.: Halal certifikat kao nadogradnja standardiziranom poslovanju

Euro Meat d.o.o.: Halal certifikat kao nadogradnja standardiziranom poslovanju

Kompanija Euro Meat d.o.o. iz Maglaja koja se bavi prometom mesa dobila je Halal certifikat, čime se potvrđuje implementacija Halal standarda kvalitete u procesima nabave sirovine, proizvodnje i pakiranja te označavanja, skladištenja i distribucije proizvoda.

Ova kompanija od svog osnivanja u martu 2021. godine vrijedno radi na standardiziranju svog poslovanja i postizanja najvišeg nivoa u obezbjeđivanju kvalitetnih proizvoda i vrhunske usluge, tako da su već implementirali ISO 9001:2015 standard i HACCP sistem poslovanja.

- Halal standard kvalitete kompatibilan je sa međunarodnim standardima upravljanja kvalitetom kao što su ISO, HACCP i drugi, a u određenom segmentu predstavlja i njihovu nadogradnju. Vjerujemo da će i ovaj korak, usmjeren na stalna unapređenja, biti dodatna vrijednost našim kupcima, a mi ćemo nastaviti sa impelmentacijom pozitivnih zahtjeva tržišta - izjavio je za Preporod.info Mirnes Mudrov, direktor Euro Meat Maglaj.

Euro Meat d.o.o. je kompanija koja za tržište Bosne i Hercegovine osigurava visoko kvalitetno svježe i zamrznuto teleće, juneće, goveđe i pileće meso.

Na raspolaganju ima osam hladnjača kapaciteta skladištenja do do 306 tona dnevno, savremenu opremu i deset specijaliziranih transportnih voznih jedinica, što im omogućava da naručeni proizvodi na adresi kupca budu u roku od 24 sata.

(Preporod.info)