Sarajevo Halal Fair 2019 pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića

Sarajevo Halal Fair 2019 pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića

Nakon izuzetno uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH po drugi put organiziraju Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. septembra pod pokroviteljstvom Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 će ponovo na jednom mjestu okupiti predstavnike halal-industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, drugih zemalja iz svijeta u kojima je razvijena ova industrija, kao i multinacionalnih kompanija koje su na globalnom tržištu prisutne sa halal-proizvodima i uslugama.

„SHF 2019 kao mjesto susreta svih tržišnih učesnika – proizvođača, regulatora, kupaca i potrošača halal-proizvoda i usluga ima za cilj da podstakne ulazak novih kompanija u ovu dinamičnu industriju, tako što će transparentno predstaviti brojne nove poslovne prilike domaćim i međunarodnim kompanijama. Namjera nam je da potaknemo dodatne investicije u našu državu i olakšamo poslovnu saradnju u oblasti halal-industrije koja je u velikoj ekspanziji“ – riječi su predsjednika Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amera Bukvića, inicijatora ovog sajma kao i međunarodno priznate i svjetski poznate investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF).

Učesnici i izlagači će imati priliku da tokom tri dana sajma predstave svoje proizvode i usluge, te u radnom dijelu razmijene saznanja i iskustva, iznesu svoja očekivanja od trendova u oblasti halal-industrije, kao i ostvare izravan kontakt i dobiju povratne informacije od potrošača halal-proizvoda i korisnika halal-usluga.

„Posebna vrijednost sajma je u planiranim B2B susretima proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga koji će imati priliku da unaprijede odnose s lokalnim, regionalnim i međunarodnim kupcima i distributerima, s velikim kupcima i distributerima iz zemalja u kojima postoji potražnja za halal-proizvodima i uslugama, ali i onima koji su prisutni na tržištima širom svijeta, a koji mogu osigurati globalnu promociju i prodaju halal-proizvoda i usluga iz naše regije.“ – dodao je Bukvić, koji je izabran među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji.

Ove godine u Sarajevu na SHF-u 2019 očekuju se izlagači, posjetioci, distributeri, kupci i stručnjaci iz BiH, kao i zemalja regije: Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, zatim Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije, Kuvajta, Bahreina, Omana, Indije, Pakistana, kao i zemalja Evrope - Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Holandije, kao i Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Kine i dr.

Materijali, informacije i novosti o sajmu bit će dostupni i redovno ažurirani na zvaničnoj web stranici:  https://www.sarajevohalalfair.com kao i putem zvaničnih SHF profila na društvenim mrežama Facebook, LinkedIN, Twitter, YouTube i Instagram.