Predavanje o principima halal ishrane pobudilo veliko interesovanje studenata

Predavanje o principima halal ishrane pobudilo veliko interesovanje studenata

Fondacija “Izvor nade“ organizirala je sinoć u istoimenom studentskom domu predavanje o principima halal ishrane pod nazivom “Unaprijedimo kvalitet života i ishrane: Principi halal ishrane“.

Studentima i prisutnim gostima se obratio Valdet Peštalić, šef Odjela za edukaciju u Agenciji za certificiranje halal kvalitete sa saradnikom Nerminom Hadžićem.

U vrlo zanimljivom predavanju prisutni su imali priliku da se upoznaju s osnovim terminima u halal industriji, povodima za poslovanje te razvojnim putem Agencije za certificiranje halal proizvoda.

Posebnu pažnju publike izazvale su prezentacije određenih proizvoda i njihovih sastojaka a koji se nalaze u širokoj upotrebi na tržištu naše zemlje, poput pekarski proizvodi, kozmetike, lijekova i sl. te načinima na koji oni utiču na zdravlje ljudi.

Studenti su nakon predavanja iskazali oduševljenje navedenim predavanjem te izrazili nadu da će biti organizirana slična predavanja koja imaju za cilj da ih upoznaju s opasnostima koje mogu izazvati određeni proizvodi.

Iz Agencije su naveli da je do sada certificirano 7000 proizvoda te da su tržištu ponudili mobilnu aplikaciju “Halal bazar“ pomoću koje korisnici mogu saznati koji proizvodi imaju halal certifikat.

Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH ima za cilj da uspostavi i održava pouzdan sistem halal certificiranja i osigura halal status proizvoda i usluga. Agencija je svojim radom stekla značajnu reputaciju te se nalazi među Top 5 agencija u svijetu za certificiranje halal kvalitete.

(http://izvornade.com)