Restoran Mostarlić iz Hadžića: Halal-certifikat kao potvrda kvalitetnog rada

Restoran Mostarlić iz Hadžića: Halal-certifikat kao potvrda kvalitetnog rada

Nedavno je u hotelu Europe u Sarajevu održana manifestacija „Dani halala 2015“ kojom je na prigodan način obilježen dosadašnji uspješan rad Agencije za halal certificiranje pri Rijasetu IZ-a, ali i promovisan halal kao koncept ne samo zdrave ishrane, već pozitivnog stila života. Tom prilikom su promovisani halal certifikati za tri nove kompanije koje su ispunile uvjete halal standarda.

 Jedna od njih je i SZR Mostarlić iz Hadžića (Sarajevo) ispred koje je certifikat preuzeo Adem Mostarlić.

Time je ovaj lanac restorana i mesnica dobio još jednu potvrdu svog kvalitetnog i pouzdanog proizvodnog procesa koji je u skladu s najsavremenijim zahtjevima prehrambene industrije. Pripremanje hrane u skladu s zahtjevima halal-certifikata je takođe dodatna prednost posjete i konzumiranja kvalitetnih proizvoda ovog domaćeg proizvođača, a u što su se mogli uvjeriti svi koje je put naveo kroz Sarajevo.

„Od svog postanka do danas pratimo razvoj mesne industrije, što podrazumijeva preradu mesa i prodaju mesnih prerađevina u klaonicama i trgovinama. Ponuđenim proizvodima i uslugom težimo što boljem zadovoljavanju potreba naših kupaca, kao i kvalitetnijom uslugom u našim poslovnim jedinicama.

Od početka našeg rada smo insistirali na pripremanju hrane u skladu s halal zahtjevima, a dobijanje certifikata je samo šlag na tortu naših dosadašnjih napora. Želimo da se zahvalimo Agenciji za certificiranje halal kvalitete na uspješnoj zajedničkoj saradnji uz želju da s tima nastavimo i u budućnosti“, izjavio je Adem Mostarlić.

SZR Mostarlić je prepoznatljiva po svojim restoranima u kojima nudi širok asortiman ponude u sklopu luksuzno opremljenih, klimatiziranih prostora načinjenih po ugledu na  najsavremenije restorane svjetskih mjerila. Ipak, ono po čemu su prepoznatljivi jesu jela s roštilja. Kvaliteta jela i ljubazno osoblje čine spoj izuzetne ponude ovog restorana, koja je odsada dodatno obogaćena posjedovanjem halal certifikata.

Akos.ba