Halal koncept proizvodnje hrane može biti globalno riješenje

Portal Akos.ba u danima u kojima iščekujemo ramazan i tokom ramazana priprma serijal razgovora sa ciljem afirmacije univerzalnih vrijednosti najodabranijeg mjeseca u godini. Razgovarao: Voloder Sanadin Sa Damirom Alihodžićem, direktorom Agencije za certificiranje halal kvalitete, razgovaramo o posljedima pandemije korona…

Svaka kriza predstavlja šansu

Portal Halal Magazin u narednom periodu donosi razgovore sa stručnjacima koji učestvuju u halal certificiranju, menadžerima iz kompanija koji su halal proizvođači, istraživačima, novinarima u kontekstu pandemije korona virusa, ramazana i afirmacije prava halal potrošača. Valdet Peštalić je zasigurno jedno…

COVID-19 i halal ishrana

Od 2003. godine počeli su se pojavljivati novi koronavirusi, koji su sa životinja prešli na ljude te se počeli širiti s čovjeka na čovjeka. Prema pisanju medija Deutsche Welle njemački biolozi i virolozi tvrde da se sadašnji koronavirus COVID-19 pojavio i…

Fine Food dobio certifikat halal kvalitete

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i halal potrošače da je kompanija Fine Food doo Sarajevo uspješno okončala postupak halal certifiicranja shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010. Kompanija se bavi proizvodnjom pekarskih, slastičarskih, polugotovih i gotovih proizvoda. Halal certificiranjem…

Ćevapčići Company prva halal certificirana kompanija u Njemačkoj

U prostorijama Agencije za certificiranje halal kvalitete u Tuzli, dana 12. marta 2020. godine upriličena je svečana dodjela halal certifikata firmi Ćevapčići Company GmbH iz Minhena. Direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić dodjelio je halal certifikat gospodinu Damiru Husejdiću, direktoru Ćevapčići…

Kompaniji „Bajra“ doo Travnik dodijeljen halal certifikat

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i halal potrošače da je u kompaniji „Bajra" d.o.o. Travnik uspostavljen sistem certificiranja, nadzora i kontrole proizvodnje shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010 – Halal hrana, zahtjevi i mjere.