Predstavnici Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH u radnoj posjeti Poljskoj

Predstavnici Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH u radnoj posjeti Poljskoj

U periodu između 14.-17. novembra 2018. godine u radnoj posjeti Poljskom institutu za halal u Poznanu boravio je predstavnik Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, dr.sc. Mirsad Arnautalić. Na poziv Muslim World League i Halal Makka Mukerrema Co., dr. sc. Arnuatalić je boravio u svojstvu auditora halal kvalitete iz oblasti islamskih propisa i halal standardizacije.

Ovom posjetom i saradnjom je još jednom potvrđen ugled i profesionalan rad Agencije za certificiranje halal kvalitete iz BiH, gdje je svojom pozicijom, znanjem i stručno osposobljenim saradnicima spremna da učestvuje i odgovori na sva pitanja iz područja halala, a što potvđuju pozivi iz drugih krajeva svijeta za angažmanom stručnjaka iz BiH.

Svrha posjete Poljskom institutu za halal bio je nadzorni audit kako Institutu tako i jednoj od najvećih klaonica krupne stoke u Poljskoj koja kolje i prerađuje preko 1000 grla krupne stoke dnevno. Audit je bio upriličen u svrhu provjere validnosti halal certifikata kako bi se kompaniji omogućio izvoz i plasman proizvoda na tržišta koja zahtjevaju posjedovanje validnog halal certifikata.